Workshops en trainingen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor ‘BEGIN met duurzaamheid’ workshops en trainingen. Variërend van een interactieve workshop van een uur tot een workshop/(online)trainingstraject verspreid over een langere tijd, afgestemd op bestaande duurzaamheidsprogramma’s.

Ook is een workshop van een dag mogelijk waarin de vijf BEGIN-stappen worden doorlopen. Het resultaat van de dag is helderheid over jouw persoonlijke visie op duurzaamheid en jouw bijdrage aan een duurzame wereld. Voor jezelf of als organisatie. Je gaat naar huis met concrete acties waar je meteen mee kunt beginnen, voor zowel je persoonlijke als zakelijke rol. Jouw volgende stap in duurzaamheid.

Duurzaamheid is een breed onderwerp waar je van verschillende invalshoeken naar kunt kijken. Door in de workshop helder te maken waar dit onderwerp voor jou om gaat en wat je hierin aanspreekt, maak je het een onderwerp van jou. Vanuit daar kan je ontdekken wat je hier in kunt en wilt bijdragen.

In de workshop:

 • kijk je van een afstand naar jezelf en duurzaamheid
 • benoem je waar duurzaamheid voor jou om gaat
 • onderzoek je je persoonlijke ‘Waarom‘ om je voor duurzaamheid in te zetten
 • erken je wat voor jou belemmeringen zijn
 • kies je wat je leidend wilt laten zijn
 • maak je jouw unieke waarde helder
 • onderzoek je welke verbindingen je wilt maken
 • kies je waar jij voor wilt staan
 • benoem je jouw bijdrage aan het realiseren van de duurzame wereld en
 • maak je een concrete actielijst

Met presentatie en voorbeelden van mijn kant, gerichte oefeningen en het delen van kennis, ervaringen en inzichten aan elkaar, werken we toe naar helderheid over jouw persoonlijke visie op duurzaamheid, bijdrage en concrete acties, waarmee je direct invulling kunt geven aan jouw volgende stap in duurzaamheid.
foto BEGIN met Duurzaamheid workshop, ruimte 'Een' Pand 020
Leuk als je je inschrijft voor de eerstvolgende workshop. Dit kan je doen door het online inschrijfformulier in te vullen.

Daarnaast zijn er ook verschillende andere mogelijkheden zoals een lezing of een introductieworkshop van een uur voor grotere groepen, workshops op team- en / of organisatieniveau en afgestemde presentaties en workshoptrajecten.

Omdat ik duurzaamheid als een continue proces zie wat stap voor stap doorontwikkeld, zie ik het verspreiden van sessies in de tijd als waardevol. Bijvoorbeeld met het workshop/trainingstraject BEGIN I, II en III.

 • BEGIN I: persoonlijk niveau. Het is in mijn ervaring waardevol om duurzaamheid eerst vanuit jezelf te bekijken en je persoonlijke verbinding met het onderwerp te maken. Vanuit daar ontstaat intrinsieke motivatie en een steeds breder zicht op mogelijkheden over het vertalen van je persoonlijke visie op duurzaamheid naar je persoonlijke en zakelijke rol.
 • BEGIN II: teamniveau. Dit gaat over het ontdekken van de visie en bijdrage aan duurzaamheid vanuit het team waarin je werkt. Hoe je jullie teamvertaling van duurzaamheid kunt inbrengen in de organisatie, welke verbindingen je met anderen kunt maken en welke concrete acties je kunt nemen.
 • BEGIN III: organisatieniveau. Deze workshop gaat in op de organisatie als geheel. Het gaat om de vraag wat de organisatie kan en wil bijdragen aan het toewerken naar een duurzame wereld.

Qua volgorde kan dit andersom. Is er bijvoorbeeld in jouw organisatie al een team samengesteld om met duurzaamheid aan de slag te gaan? Dan kan een eerste BEGIN-stap een teamsessie zijn waarbij je met elkaar gaat ontdekken wat duurzaamheid voor jullie als team en organisatie inhoudt en hoe je hier als organisatie invulling aan kunt geven. Een vervolgstap kan een BEGIN met duurzaamheid lezing of trainingstraject zijn voor de hele organisatie, om betrokkenheid en enthousiasme te creëren bij alle medewerkers. Hier draag ik graag aan bij.

Dit workshoptraject kan voor organisaties passend gemaakt worden aan de fase waarin de organisatie en de werknemer(s) zich bevinden. De mogelijke invullingen bespreek ik graag in een persoonlijke gesprek. Contact opnemen kan via telefoonnummer 06-267 24 330 of via het mailadres: Ilona@con3bute.nl.

Alvast bedankt voor je interesse!

3 Comments on “Workshops en trainingen

 1. Pingback: BEGIN met duurzaamheid artikel – Interface |

 2. Pingback: Weer BEGINnen |

 3. Pingback: Rust en reflectietijd |