In de media

foto ppt boek en persberichtOp 16 juni 2017 heb ik met plezier mijn boek ‘BEGIN met duurzaamheid’ geïntroduceerd. Hieronder een weergave van artikelen in de media:

Zie www.managementboek.nl voor een artikel, samenvatting en reacties op mijn boek. En www.linkedin.com voor het introductie artikel ‘Duurzaam ondernemen begint met eigen motivatie’.

Op www.duurzaam-ondernemen.nl vind je het artikel ‘BEGIN met duurzaamheid. Hoe je in vijf stappen je eigen visie vormt en samen met anderen een nieuwe realiteit creëert’, samen met een link naar de preview van mijn boek.

‘BEGIN met duurzaamheid’ staat voor het vinden van je eigen motivatie om invulling te geven aan dit onderwerp. Het woord ‘duurzaamheid’ is inmiddels een begrip geworden met verschillende (onbewuste) associaties. De één motiverend, de ander niet. Dit ligt niet aan het woord zelf, dat blijft in mijn visie passen bij het bewust en zorgvuldig omgaan met de aarde en alles en iedereen die hier op leeft. Duurzaamheid interessant, relevant en motiverend maken, kan je zelf creëren door hier je eigen visie over te vormen, en het zelf betekenis te geven. De vijf BEGIN-stappen zijn hier een handvat voor. afbeelding nudge artikel Vanuit je persoonlijke motivatie aan de slag met duurzaamheid

In het artikel ‘Vanuit je persoonlijke motivatie aan de slag met duurzaamheid’ van Nudge, lees je drie persoonlijke verhalen die hebben geleid tot de keuze om duurzaamheid blijvend concrete invulling te geven. Het is een interview met Jan van Betten, oprichter van Nudge, Tijn van Elderen, CEO van Brabantia, en mijzelf. Waarbij naar voren komt hoe je op verschillende manieren je persoonlijke motivatie kunt vinden voor het brede onderwerp duurzaamheid.

Het impact-blog ‘Duurzaam ondernemen: Hoe begin je?’  beschrijft hoe jij jouw motivatie en bijdrage aan een duurzame wereld kunt vinden. Foto youbedo impact blog Hoe begin je okt 2017

Het artikel is te vinden op www.youbedo.com, online aanbieder van boeken waarbij je een deel van het aankoopbedrag aan een goed doel kunt schenken.

‘BEGINnen met duurzaamheid’ zie ik als een proces, wat doorontwikkelt, zich verdiept en steeds weer motiveert tot het blijven zetten van nieuwe stappen. Het artikel ‘Duurzaam ondernemen: Hoe begin je’ beschrijft hoe je jouw BEGIN kunt maken.

Met mijn boek, lezingen en workshops geef ik je een handvat om jouw ‘Why’, ‘How’ en ‘What’ te vinden op het gebied van duurzaamheid.

Het gaat om het vinden van jouw manier om je verbonden te gaan voelen met dit onderwerp. Wat maakt dat het voor jou persoonlijk interessant, relevant en motiverend is om je met duurzaamheid bezig te houden? Als je dat aanraakt, begint een mooie ontdekkingsreis hoe je hier vanuit leiderschap invulling aan wilt geven.

afb Profiel Speakers AcademyAls spreker zet ik mij volledig in om mijn publiek enthousiast te maken om ook te BEGINnen met duurzaamheid. Hoe dit werkt, is voor iedereen anders. En in de basis, geloof ik dat we allemaal geïnteresseerd zijn. Dit zie ik aan kinderen voor wie het zo normaal klinkt om afval op het strand op te ruimen. En aan basiskernwaarden waar veel van ons zich in kunnen herkennen.

Voor mij gaat duurzaamheid om een schone gezonde wereld, waarin alles en iedereen op een prettige manier met elkaar samenleeft.

Ik nodig je graag uit om jouw persoonlijke motivatie en bijdrage voor een duurzame wereld te ontdekken, èn in te vullen met acties. Want daarmee investeer je in een duurzame toekomst. Voor jezelf, en voor ons allemaal. Dank je alvast voor jouw bijdrage!

Voor vragen en meer informatie over mijn boek, lezingen en workshops, ben ik bereikbaar via emailadres ilona@con3bute.nl en telefoonnummer 06-26724330. Ik denk graag mee over passende mogelijkheden voor jou en jouw organisatie.