Wat is jouw visie en waarheid?

Letter B op Wit

Eén van de belangrijkste punten in de BEGIN stap ‘Bewustwording’ die mij hebben laten beginnen met duurzaamheid is het ontwikkelen van mijn eigen visie en waarheid.

De bewustwording hiervan maakte het onderwerp voor mij helder en concreet, waardoor ik mogelijkheden begon te zien en motivatie begon te ervaren om actief bij te dragen aan duurzaamheid.

Hoe duidelijker het onderwerp voor mij werd, des te vreemder vond ik het dat ik hier niet veel eerder mee was begonnen.

Duurzaamheid zelf, bleek voor mij helemaal niet complex, te groot, verwarrend of onduidelijk. Eerder logisch, natuurlijk en vanzelfsprekend.

Ik heb het onderwerp duurzaamheid onderzocht, en het vervolgens samengevat in:

Alles wat bijdraagt aan:

Drieluik-Grond-640x360

 En respectvol omgaan met mensen, dieren en natuur.

Dit omvat voor mij:

 • bescherming van de natuur
 • gebruik van natuurlijke energiebronnen, grondstoffen en (verpakkings)materialen
 • een wereld zonder afval
 • hergebruik
 • natuurlijke landbouw zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen
 • fair trade
 • bewust en zorgvuldig omgaan met natuurlijke bronnen
 • dierenwelzijn

Door duurzaamheid te zien in alles wat bijdraagt aan schone lucht om in te ademen, schoon (drink)water en schone grond om ons voedsel op te verbouwen, kwam het onderwerp ook ineens dichtbij. Het gaat voor mij nu om het dagelijkse leven en gezondheid. Van onszelf en de wereld als geheel, met alle dieren en natuur die op onze aarde leven.

Ik geloof dat motivatie ontstaat als je het gevoel hebt dat je ergens positieve invloed op hebt. Ik zie dit in mijn visie nu zelf bijvoorbeeld in elke aankoopbeslissing. Hiermee geef je een stem aan een product, verpakking, bedrijf en productieproces en draag je in mijn ervaring direct bij aan het toewerken naar een duurzame wereld.

Ik nodig je graag uit om je eigen visie en waarheid over duurzaamheid te ontdekken. Op zo’n manier dat het onderwerp voor jou helder, toepasbaar, positief, motiverend, relevant en inspirerend is. Dit is in mijn ervaring een belangrijke stap om je eigen motivatie te vinden om te willen beginnen met duurzaamheid. Zowel persoonlijk als zakelijk.

In de BEGIN met Duurzaamheid workshop deel ik je graag mijn ontdekkingen en inspireer ik je graag met voorbeelden, informatie en filmpjes om zo je persoonlijke visie op duurzaamheid te ontdekken en formuleren. De data voor open workshops in 2015 zijn:Beeld Openingsbeeld Alg

 • vrijdag 28 augustus
 • vrijdag 18 september
 • vrijdag 9 en vrijdag 23 oktober
 • vrijdag 6 en vrijdag 20 november

 

Heb je interesse en of vragen? Dan kan je contact opnemen via telefoonnummer +31(0) 6 267 24 330 of mailadres: ilona@con3bute.nl

Wat ik je als suggestie mee wil geven, is om vanuit een afstand naar duurzaamheid te kijken. Naar de aarde als geheel.

Door vanuit de breedte te blijven kijken, geloof ik dat we open staan om nieuwe mogelijkheden te blijven ontdekken. En zo met elkaar een nieuwe duurzame wereld kunnen vormgeven.

140610e - Beeld Globe 6 InstantieA Betekent DEF (0.00.06.18)

 

Managementgoeroe Simon Sinek geeft in één van zijn boeken aan: ‘Start with Why‘. In mijn volgende blog-bericht ga ik in op het volgende punt van de Bewustwordingsstap: je persoonlijke ‘Waarom’ om je voor duurzaamheid in te zetten.

Wil je dit blog volgen? Dat kan door je e-mailadres in te vullen, rechts bovenaan deze blog-pagina. Lees je dit bericht vanaf je smartphone, dan staat de inschrijfmogelijkheid onderaan de blog-berichten.

Dankjewel voor je interesse en tijd voor duurzaamheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *