Boekintroductie ‘BEGIN met duurzaamheid’

foto-3-boekoverhandiging-aan-maria-van-der-heijden
Met veel plezier heb ik de eerste proefdrukken van mijn boek overhandigd aan Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland, aan Tijn van Elderen, directeur van Brabantia, Jan van Betten, oprichter van Nudge, Anniek Mauser, sustainability director van Unilever, Folkert van der Molen, marketingmanager van Sustainalize, Guido van Staveren, oprichter van Moyee Coffee, Stephan Zeijlemaker, oprichter van Yumeko eco bed- en badgoed, Hilda Feenstra, auteur van het boek ‘Duurzaam zijn moet je durven’, Geanne van Arkel, head of sustainable department van Interface, Tjeerd Krumpelman, hoofd business advisory, reporting & stakeholder management van ABN AMRO, André Nijhof, professor sustainable business en stewardship van Nyenrode, en aan energiecommisaris Ruud Koornstra.

Na vijf jaar werken aan de ontwikkeling van mijn boek, ‘BEGIN met duurzaamheid. Hoe je in vijf stappen je eigen visie vormt en samen met anderen een nieuwe realiteit creëert.‘, en aan de lezingen, workshops en trainingen die ik hierover geef, is nu dan eindelijk het moment gekomen om mijn boek te introduceren.

‘BEGIN met duurzaamheid’ beschrijft hoe je je eigen motivatie vindt, en hoe je vanuit je persoonlijke visie een unieke bijdrage levert aan het realiseren van een duurzame wereld.

In het boek lees je welke concrete stappen je kunt zetten, waarbij deze vijf BEGIN-stappen het handvat zijn:

  • Bewustwording
  • Erkennen van belemmerende systemen
  • Gelijkwaardigheid
  • In verbinding zijn, en
  • Nemen van verantwoordelijkheid

Ik geloof dat we allemaal bij kunnen dragen aan het realiseren van een wereld die schoon, gezond en prettig is voor iedereen. En dat er een wereld aan mogelijkheden is die we met eigen visies, creativiteit en samenwerking kunnen ontdekken en vormgeven.

Met de vijf BEGIN-stappen ontdek je wat er aan dit onderwerp voor jou interessant en belangrijk is, hoe je om kunt gaan met belemmerende systemen, hoe je jouw unieke waarde , – het puzzelstuk dat jij inbrengt – kunt inzetten, hoe je steeds opnieuw verbinding realiseert met jezelf, anderen en de aarde als geheel, en wat de bijdrage is die jij wilt kiezen. Zo werk je toe naar helderheid over concrete acties die jij persoonlijk en zakelijk wilt nemen.

Een belangrijke basis is het vormen van je eigen visie op duurzaamheid, waarbij dit onderwerp voor mij staat voor alles wat bijdraagt aan schone lucht, schoon water en schone grond, voortbestaan en respectvol omgaan met mensen, dieren en natuur.

Ik inspireer je graag om ‘BEGIN met duurzaamheid’ betekenis en invulling te geven. Voor jezelf en voor de organisatie waar je voor werkt. Op deze website vind je meer informatie over mijn boek, de vijf BEGIN-stappen, en van de lezingen, workshops en trainingen die ik hierover geef.

foto-cover-eindversie-boek-begin-met-duurzaamheid

‘Intens, integer en interessant. BEGIN gewoon en laat dit boek je richtlijn zijn.’
Tijn van Elderen, CEO Brabantia

‘Met dit boek dringt Ilona echt door tot in de kern.’
Folkert van der Molen, marketingmanager MVO-adviesbureau Sustainalize en
manager www.duurzaam-ondernemen.nl

‘Het BEGIN-concept is prettig concreet.
Tjeerd Krumpelman, Hoofd Business Advisory, Reporting & Stakeholder Management ABN AMRO | Duurzaam Bankieren

Vrijdagmiddag 16 juni organiseer ik een ‘BEGIN met duurzaamheid’ introductie-evenement voor mijn boek met een interactieve lezing / kennismakingsworkshop, waar je je hier voor aan kunt melden.

Voor informatie en vragen over mijn boek, het introductie-evenement en de mogelijkheden voor ‘BEGIN met duurzaamheid’ lezingen, workshops en trainingen voor je organisatie, kan je contact opnemen via telefoonnummer 06 – 267 24 330, en/of via het emailadres: ilona@con3bute.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *